Reference VILA ANTIK

Opis projekta

Družinsko podjetje, Vila Antik, sobodajalstvo, najdete v Kosezah 24, osem kilometrov od Jelšan, mejnega prehoda med Slovenijo in Hrvaško.
Stavba je bila obnovljena 2020. leta. Vila Antik razpolaga z eno enoposteljno, tremi dvoposteljnimi sobama in motoristično skupinsko sobo z osmimi ležišči. Sanitarne potrebe gostov zadovoljuje z dvemi stranišči in dvema kopalnicama. Za stavbo je veliko parkirišče, namenjeno obiskovalcem in gostom, ki prenočujejo v Vili Antik. Hostel obratuje celo leto. Vila v svojem baru nudi vse dni v tednu, razen ponedeljka, tople in hladne napitke. V prizidku, poleg Vile, ima Društvo zbiralcev »Stara skrinjica« marsikaj, kar obožujejo zbiralci.

V bližini Vile Antik se nahaja nekaj gostinskih lokalov, kjer gosti lahko potešijo lakoto in žejo. Središče Ilirske Bistrice je od Vile oddaljeno dober kilometer, kar velja tudi za zdravstveni dom, športni park, trgovski center in železniško in avtobusno postajo.
Dobre pol ure vožnje od Vile se sredi gozdov nahajajo Sviščaki, izhodišče za vzpon na 1796 metrov visok Snežnik, s katerega lahko občudujte reški zaliv in bližnje otoke, pa tudi največji evropski strnjen gozd.
S Sviščakov se lahko preko javorniškega pogorja odpravite do gradu Snežnik, Babnega polja, cerkniškega presihajočega jezera, Slivnice, kjer so se včasih zbirale coprnice in še kam.

Zahodno od Vile se raztezajo Brkini, nizko hribovje z čudovitimi kamnitimi hišami, prijaznimi ljudmi, odličnim sadjem in še boljšo hrano.
Če zavijete nekoliko severneje, boste hitro v Pivki, v velikem vojaškem muzeju, kjer si lahko ogledate predvsem vojaško tehniko, od podmornice, tankov, do letal in stare utrdbe na bližnjih gričih. Ne smemo pozabiti omeniti tudi Postojno z znamenito Postojnsko jamo.
Južno od Vile se nahaja mondena Opatijska rivijera, s čudovitim morjem in starimi zgradbami. Jugovzhodno od Opatije pa se odpira pot v Dalmacijo, vse do Dubrovnika, Črne gore, Albanije. Skratka, v vili Vila Antik in bližnji okolici lahko preživite nekaj čudovitih dni, če ne že cele počitnice.

Podrobnosti projekta

Naročnik: VILA ANTIK

Oznake:

Poglej Projekt
Back to Top